Pijn en cerebrale bloedstroom

Hier vind u meer informatie over het onderzoek waarbij pijn bij inspanning en een niet inspanningstest in de vorm van een kanteltafeltest worden vergeleken bij gezonde vrijwilligers en patiënten met het CVS/ME syndroom. Er wordt gekeken naar pijn drempels voor en na inspanning en voor en na kanteltafeltest, maar ook naar het bestaan van de algemene malaise/pijnklachten die CVS/ME patiënten m.n. na onderzoeken kunnen ervaren.

Het onderzoek is goedgekeurd door de Medisch Ethische Commissie van het Slotervaart en is ontstaan uit een samenwerking verband met de Universiteit van Brussel, met twee “pijnspecialisten”: Prof J Nijs en Prof M Meeus. Het onderzoek is gestart half oktober en is actief in het rekruteren van zowel patenten als gezonde vrijwilligers.

Pijn en CBF amendement METCAmendement goedkeuring Pijn en CBF 1e goedkeuring METCgoedkeuring 1e protocol Pijn en CBF Protocol AmendementPijn en cerebrale bloedstroom Pijn en CBF Informatie PatientenPatienten info en toestemming Pijn en CBF stroomdiagramStroomdiagram studie

 

Meer informatie?

Indien u meer informatie wilt ontvangen over behandelingen of behandelswijzen verzoeken we u vriendelijk contact op te nemen. Voor contact, klik hier.